Betta på baseball – här hittar du statistik

Att spela på sportevenemang, matcher och race är ett stort intresse för många. Här finns ju trots allt en viss verklighet som spelar in, spelare, domare, dagsform och inte minst motstånd. Teknisk kunnighet, uthållighet och strategier, det är detta som gör sportbetting intressant. När du skall börja betta på din favoritsport eller varför inte en ny sport som väckt ditt intresse, så är det dags att ta fram statistiken och helt enkelt läsa på. Statistik är siffror i en hel lång rad, men de är jämförbara och i det långa loppet så ger de dig en bra bild av lagets eller spelarens kunskap och vinstmöjligheter. Nu till Baseballstatistiken.

Vart hittar jag statistik för Baseball?

Den stora sporten Baseball kommer från och är som störst i USA. Sverige har några få lag att följa och kanske ett tusental som regelbundet utövar sporten. Med det menas att skall du följa, spela och betta på Baseball så behöver du ge dig i kast med de amerikanska sidorna, språket och termerna. Några bra statistiksidor är Sports Betting Odds och Statistics and Picks som är ganska enkla sidor att förstå i början. För er intresserade med gott om tid så räknas sidan Baseball-Reference.com – Major League Baseball Statistics and History till överkursen. Titta på matcher samtidigt som du läser av statistiken så är du snart på banan.

Vad läser man ut av statistiken i Baseball?

Statistik är som sagt siffror och jämförelser i all oändlighet. Det dokumenteras och noteras allt från kast till träff och mottagning, varv och poäng av alla olika slag. Till detta kan ställas jämförelser med motståndarlag, seriespel eller vinnande match. För att komma igång och börja läsa statistiken är det enklast att titta på de kolumner som kallas WHIP, OBP och G/F. WHIP betyder Walks and Hits jämfört med Innings pitched. OBP är On base percentage och G/F = Ground ball jämfört med fly out ration. Som sagt, ge er in i statistiken för att lära er om Baseball, sedan är det dags att börja betta för vinst – Lycka till!